Goliciunea printre cărţi

O evă cu un aer senzual-şăgalnic, cocoţată metodic pe scările de acces la rafturile librăriei,  stârnind din mijlocul cărţilor, plăcute bulversări ale simţurilor (majoritar masculine)…”Cum este posibilă această trivializare a relaţiei diafane, noncarnale dintre carte şi cititor?” se revoltă cei care au făcut o substituire a activităţii erotice cu lectura compensatoare, declarându-se „spiritualizaţi” din proprie voinţă, forţaţi de fapt de împrejurări să-şi uite trupul în debaraua cu produse de igienizat locuinţa.
„Tipa arată mişto!” pot spune cei care nu zăresc volumele din fundal, trăindu-şi emoţia estetică într-un mod unilateral, dar autentic.”La cum arată, fata asta mai şi citeşte?” se întreabă cei hrăniţi cu stereotipuri, bun-simţ cu valabilitate medie şi oarece frustrări previzibile.”Ce locaţie cool pentru nişte fotografii nud !” ar spune pasionaţii de pictoriale, artă vizuală, aşezatul borcanelor în dulap etc.”Bună strategie publicitară a librăriilor D.!”, ar observa cei din branşa comercianţilor” sau „Tipa asta vrea să-si promoveze o imagine de sexy-clever-misterious-… woman” ar considera consumatorii şi creatorii de tipologie feminină intens mediatizată.  
Interesant e faptul că nimfa se plasează cu o înduioşătoare decenţă pe fundalul unor cărţi cu accesibilitate pronunţată ( librăriile D. nici nu au statutul unor sanctuare păstrătoare de tezaur ezoteric) şi acela că, magic descinsă în zona jucăriilor, ea îşi voalează splendorile imposibil de tăgăduit, în fineţuri vestimentare, ruşinată parcă de trezitele ecouri ale copilăriei sau ale maternităţii viitoare. În rest, goliciunea printre cărţi nu poate fi decât benefică resuscitării atenţiei deturnate, a simţurilor adormite, a dorinţelor de armonie elevato-trupească, a întreţinerii de relaţii intime cu Valorile Culturii, abandonate altfel unor perversiuni discursive rar finalizate orgasmatic.

Reclame

11 gânduri despre „Goliciunea printre cărţi

  1. Ce sa zic si eu … discutam despre femei? Eu nu as fi ales-o pe respectiva pt acele poze. As fi cautat o femeie mai misterioasa, mai interesanta, mai spiritualizata. Cu alte cuvinte in pozele acelea trebuie schimbat capul, in rest este ok.

  2. toate femeile sunt misterioase. numai ca fata asta e atat de photoshopata, incat pare imbracata cu o pelerina de ploaie. olympia manetiana e un atlas carnigrafic pe langa asta. coplesitoare senzatie de pvc.

  3. Eu nu discutam despre femei, ci despre asocierea femei goale-carti :), Lascaris…Femeie spiritualizata ranjind goala printre carti…ar fi fost de-a dreptul carnavalesc.
    Mulligananoglu,eu nu le vad prea misterioase, poate usor confuze. Ai dreptate cu pvc-ul, poate ca asta era si ideea, un nou contur feminin.

  4. stii cum e, dupa punctul de fuga.

    in ce priveste noutatea profilului din pvc, cred ca s-a mai facut prin ’60. ideea si realizarea mi se par de un un prost gust teribil, au ceva de bibelou balerina asezat pe mileu in fata liniei de bpt-uri din biblioteca cu ornamente handmade by parnaiasii de la margineni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s