Leapşa cu nostalgii

Leapşa primită de la Dragoş mă proiectează către începuturile mele în ale studiului, acompaniate de toate stângăciile cunoscute. Cum se doreşte o însemnare cât mai personală a întâlnirii cu opera lui Mihail Sebastian, ofer aici (doar pentru câteva zile, căci nu au ce căuta hârtiuţele acestea pe blog) câteva pagini cu notiţele făcute în 1996 (anul apariţiei Jurnalului lui Sebastian la editura Humanitas), în scopul scrierii unei prezentări ce urma a fi evaluată. Influenţa evidentă în ordonarea datelor vine din partea lui Mircea Mihăieş (ironia sorţii, v. textul de mai jos ! ), al cărui eseu « Cărţile crude. Jurnalul intim şi sinuciderea » mă impresionase pentru că reunea două teme de interes pentru mine pe atunci ( mai am o mulţime de extrase din reviste, dar iar nu îşi au locul aici).

Reclame

6 gânduri despre „Leapşa cu nostalgii

  1. de ce „nu isi au locul aici”? doar e blogul tau, isi are locul tot ce consideri tu.. si mie mi se pare foarte nice ideea de scanare a unor notite scrise de tine si postare pe blog

  2. Eu am avut noroc ca le-am gasit, am cautat la intamplare intr-un morman.

    Hearmyself, bine ai venit!
    Tocmai asta e, nu consider ca pe blogul meu ar trebui sa se gaseasca nici intimitati, nici produse ale muncii mele intelectuale valorificabile in articole/lucrari. Aici e un fragment din preocuparile mele pe care il impartasesc doritorilor, nu un jurnal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s