Despre ce mai e vorba?

rarebookBabilonie cotidiană, solicitări reale sau construite (dintr-un fatal perfecţionism), hârtii, hârtii, extenuare de bătălie pierdută.Fiindcă toate acestea nu au ce căuta aici şi fiindcă ele nu mai permit fiinţei să se recompună prin lectură şi zacere, tăcerea s-a instaurat autarhic.

Dar cineva s-a oferit să-mi facă rost de nişte cărti (o să-i dedic un text de mirare şi mulţumire), schimb pasional mailuri cu simpatici amazoni şi amazoane, care mă trimit de la un link la altul, îmi inventez rude în ţări luminate, în care poştasul zâmbitor îţi aduce coletul cu used books on theory and criticism.

Deocamdată, privesc « Ultimele insemnări ale lui M.C. … », unul din cele două exemplare ajunse în metropola-mi de la Pontul Euxin, gândindu-mă la primul cumpărător, un venerabil bibliofil care a descoperit cartea într-o librărie pentru copii. La « Humanitas », mutată la « Casa modei », printre cârpe franjurate şi metale răsucite, vânzătorul îmi oferă mândru un DSM (« biblia » psihiatrilor, cum o numeşte), doar pentru că cerusemn o carte despre agresivitate.Mă apăr luând « literele » în braţe şi îmi povesteşte despre retururi şi republicări. Cam despre asta e vorba.

Reclame

15 gânduri despre „Despre ce mai e vorba?

 1. Mult succes in lupta sisifica pentru obtinerea cartilor. Iata ca formal ne-am integrat in NATO si UE, insa substantial tot tara bananiera suntem. Cand o sa trimita amazon carti in Romania inseamna ca vom fi ajuns si noi in randul tarilor civilizate.

 2. Lascaris, nu te ambala chiar asa, amazon m-au lamurit ca trimit carti in Romania, conditiile sunt problema…Prin urmare suntem o tara civilizata 🙂

 3. Ma bucur ca ai revenit, chiar asa cu un text mai putin caracteristic (adica serios), ceva mai personal (ceea ce nu e rau).

 4. Multumesc pentru intampinare!Adica asta e un text serios(sau celelalte)?E un patetism jenant, dar am spus ca face bine o minima expunere.

 5. Scuze, m-am exprimat echivoc. Asa cum probabil banuiesti, ma refeream la seriozitatea celorlalte postari.

 6. ma bucur mult ca ai revenit!frumos spus:incapacitatea fiintei,fata cu babilonia si vanzoleala cotidiana,de a se recompune prin lectura si zacere.o sa te trec in micul meu dictionar de maxime celebre.multumesc.

 7. Multumesc, nu ma speria cu maximele, incerc doar sa-mi imblanzesc lingvistic supararile!

 8. Ha,ha,Elful se tine de ghicitori…

  ‘Da, e Mateiu, fiul berarului, obsesie ce bantuie pe aici de la inceput si va pleca la asfintit. Draga Pinocchio, nu suna stupid, asta ar mai lipsi, sa ne memoram reciproc fisa de fantasmari si domeniile de forare …

 9. Am primit-o şi eu prin poştă zilele trecute, mare bucurie! (că reuşisem performanţa să o pierd din librării, după ce o văzusem, aşa că am comandat-o la editură).

 10. Astept impresii, domnule arhitect, caci eu am abandonat momentan lectura, din prea multa tafna la adresa lui Iovan. Sunt cuvinte ce nu isi au locul acolo, explicitari si vulgarizari suparatoare. Miza cartii e interesant de studiat, ca si la continuatorii operei fictionale.

  Of, domnule Pinocchio, cum schimbati dumneavoastra perspectiva spre iubiri adolescentine, dar eu tot cu bastarzii tin :).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s