Terapie (reconsiderata) cu proza scurta

Dupa speteala cu un examen de intrare intr-o confrerie anosta, mi-am zis ca e cazul sa ies putin din lecturile tematice sau simpatetice si sa intru intr-o contemporaneitate care imi scapa in mod programatic.Asa ca m-am repezit la cei de jos , din care unul se zice ca ar avea rezonante mateine (vreau sa o vad si pe asta !), ca doar nu era sa ma lepad, chiar si pentru putin, de afinitatile structurale. Astept sugestii si (dez)orientari.

Cum era de asteptat, deschizand cartea lui Albala,s-a dus orice sete mimata de contemporani,iar obsesia mateina a inceput sa-si faca de cap mai abitir,cu focalizare pe continuatori pretinsi.Am recitit „intregirea” (auzi,blasfemie) lui Alexandru George la ‘Sub pecetea tainei” pentru a o compara cu „In deal,pe Militari’ a lui Albala si apoi urmeaza,evident,incercarile lui Marian Papahagi si Eugen Balan. Cum nu dispun de strategii de genul http://www.romaniaculturala.ro/images/articole/com%20albala32.pdf, ci doar de intuitii la nivel de vocabular,stil ,sintaxa, ce se cer verificate avand creionul in mana,ma afund asadar in aceste ape aparent infertile. Nu epigonii ma intereseaza , ci idiolectul matein, preluat in ceea ce are mai fatis, mai la indemana de imitat, dar ramas in izolare aristocratica prin fondul sau inalienabil. 

Reclame

7 gânduri despre „Terapie (reconsiderata) cu proza scurta

  1. Si eu am presimtiri rele, white noise, dar sa vedem…

    Mulliganoglu,am inceput sa citesc cu ideea de a nu cere prea mult, deocamdata cred ca bine am facut,dar stai,am doar vreo 50 de pagini..

  2. salut! pe unde ai gasit cartea lui Alexandru George? Am cautat-o pe la anticariate, dar nu am dat de ea.

  3. Am cumparat-o de la o librarie oarecare in ’99, dar cred ca daca nu ai gasit-o in anticariate poti incerca la biblioteca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s